Een midweek weg in Hoorn

Veelzijdige stad aan het IJsselmeer

Heb je zin om er een paar dagen op uit te gaan? Wat dacht je van een midweek in het pittoreske Hoorn. Deze voormalige VOC-stad aan het IJsselmeer heeft een rijke geschiedenis en is vandaag de dag een perfecte stad voor een getaway in eigen land. Bezoek musea, tentoonstellingen en voorstellingen in de schouwburg en het theater. Ontdek charmante boetiekjes en gezellige horeca en verblijf in een uniek hotel.

Bijzonder slapen in een buitengewoon hotel

In de Grote Kerk van Hoorn overnacht je in één van de 43 luxe kamers van Heavens Hotel. In de stijlvolle kamers gaat modern design hand in hand met de karakteristieke onderdelen van de kerk. De enorme pilaren, de grote kerkramen, de kozijnen en het glas-in-lood brengen je in hemelse sferen.

Culinair genieten op elk moment van de dag

Op de begane grond van de monumentale kerk vind je restaurant The Saint waar je geniet van een borreltje na een heerlijke dag struinen door de stad, van een kop koffie op het terras, van een welverdiende lunch of van een romantisch diner voor twee. Een culinaire verwennerij.

Historische panden Hoorn

De rijke historie van Hoorn

Wat ooit een kleine havenstad aan het Markermeer was, groeide uit tot belangrijke handelsstad van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). De rijke geschiedenis is vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar in de oude stad. Schilderachtige havens en imposante koopmanshuizen met historische gevels en architectuur verraden de welvaart uit de Gouden Eeuw toen Hoorn handelsbetrekkingen met Azië onderhield. Breng een bezoek aan het Westfries Museum of bezoek de replica van het VOC-schip de Halve Maen om meer te weten te komen over Hoorn in zijn glorietijd.

Mooie historische stad Hoorn

Gezellige oude havenstad

Hoorn is nu een moderne levendige stad waar genoeg te zien en te doen is. Struin door de pittoreske Hoornse Straatjes rond het hotel, tussen het havenkwartier en de Roode Steen, en ontdek de leukste winkels. Bezoek de charmante havens en de knusse restaurants en cafés met gezellige terrassen. Ontdek musea zoals Museumhuis Bonck, Museum van de Twintigste Eeuw of de Museumstoomtram. Even tot rustkomen doe je in het Juliana Park – net buiten de stad – of plof neer op een terrasje op het Oostereiland, waar een oude gevangenis is omgetoverd tot cultureel centrum.

Omgeving Hoorn met de fiets

Omgeving Hoorn met de e-bike

Ontdek de omgeving van Hoorn met de elektrische fiets. Rond Hoorn liggen mooie dorpen die het bezoeken absoluut waard zijn. Enkhuizen, een andere prachtige VOC-stad, is misschien wel een van de mooiste stadjes van Nederland. Een rondvaart is dé manier om Enkhuizen te verkennen. Het charmante centrum van Edam, ten zuiden van Hoorn, heeft knusse straatjes en sfeervolle grachten. Bezoek de kaasmarkt in de zomer of pak een terrasje. Iets verder naar het zuiden ligt Volendam. Toeristisch, maar zeker een bezoekje waard. Eet een visje aan de Dijk of neem de veerboot naar het schiereiland Marken.